Nattlig långritt

Nu är den nattliga långritten avklarad.
Fredagen den 18juni bar det av. Vi startade vår ritt kl 21.
Den här gången blev det bara vi som bor här runt omkring i Bobygda eftersom det kolliderade med trailträningen i Rengsjö.
Vi red runt och hämtade upp våra deltagare under vägen. Vi blev sex stycken ekipage. Ulla-Britt på Kings Last Bonus, jag på Samira, Malin.E. på Sawanna Mirabis, Malin.A. på Kalle, Pia på Räven och Monica på Budo.

Vädret var mycket osäkert denna kväll men vi hade enorm tur och inte en regndroppe kändes förrän vi kom hem. Vi red först mot Sellbergsvallen och innan vallen hade vi en härlig galoppsträcka. På Sellbergsvallen väntade Fredrik med fika (bulle, kladdkaka med grädde). Vi pausade en stund tills myggorna blev för jobbiga. Ritten bar sedan av i skritt, trav och galopp mot Nyvallen där  red vi ner till sjön för att vattna hästarna. Vi fortsatte sedan mot Prettingvallen och dit blev det att rida grusväg eftersom stigarna går över myrmark. Vi travade en bit efter den sträckan och då vaknade hästarna upp och kände nog på sig att det började bli hemväg. De blev så pigga att skritten blev enorm och det höll i sig ända tills vi kom hem.
 Vi rastade på Prettingvallen med smörgåsbuffé denna gång. Nu var natten som mörkast. Några av hästarna reagerade med osäkerhet på något som rörde sig runt vallen men ingen stor oro utbröt. Efter en stund blev det lugnare och då hade nog djuret hunnit flytta på sig vad det nu var för något.
När kylan började kännas fick vi fortsätta hemåt. Vi red en gammal kärrväg ner mot Bobygda men vek av den för en mindre skogstraktorväg och senare blev det skogsbilväg. När vi var som allra högst upp hade vi haft chans att se soluppgången men den skymdes tyvärr av dis. Fåglarna under dennna försommarnatt kvittrade för fullt och skogens underbara och varierande doft slog emot oss  då vi red. Trötta och nöjda red vi nerför och hemåt. Vi kom ner till Bobygda och då vek Malin.A och Pia av mot Prettingberg och vi andra red mot Svedja och Västanäng. Vi hade en härlig och trevlig natt och kom hem kl 3. Ritten blev ca tre mil lång.
Vad underbart det är med häst!
/Christina

  • nl2.JPG
  • nl1.JPG
  • nl.JPG